Linkbuilding

Linkbuilding

Elke organisatie met een website of webwinkel wil graag hoog in de zoekmachine resultaten staan. Hiermee is het product of de dienst makkelijk vindbaar voor de doelgroep. De zoekmachines bepalen hoe hoog een website in de ranking komt mede aan de hand van de content en verwijzingen die u zelf hebt, maar ook aan de hand van verwijzingen die u krijgt van andere websites en webportalen. Hiervoor zijn (kwalitatieve) inkomende backlinks naast unieke content op uw website dus erg belangrijk. Linkbuilding is een essentieel onderdeel binnen de online marketing mix.

linkbuilding-uitbesteden--traffic-boost

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is in essentie het genereren van links (backlinks) van externe websites naar bijvoorbeeld de eigen website. Vaak heeft dit als doel om een hogere positie te verkrijgen op essentiële zoekwoorden in zoekmachines als Google en Bing. Veel bedrijven onderschatten hoe belangrijk backlinks zijn voor de vindbaarheid van hun website. Meestal is dit een ondergeschoven kindje, terwijl dit noodzakelijk is om de strijd met de concurrentie te winnen. Voor een goede linkbuilding campagne zijn de volgende dingen essentieel:

 • een goede voorbereiding;
 • een op maat gemaakte effectieve strategie;
 • gedisciplineerde uitvoering;
 • goede communicatie, creativiteit, inlevingsvermogen, doorzettingsvermogen.

Hoe gaat Traffic Boost te werk?

 • Link audit
  We houden een audit om een op maat gemaakte en realistische linkbuildingstrategie te bepalen aan de hand van de vooropgestelde doelstellingen. Het is belangrijk om te weten hoe de huidige situatie is en waar u uiteindelijk naar toe wil. We analyseren uw linkprofiel, uw website, huidige rankings, concurrentie en zoekwoorden.
 • Strategie
  Aan de hand van de audit bepalen we gezamenlijk een strategie, door middel van een plan van aanpak met randvoorwaarden. We onderzoeken welke linkpartners de beste kwaliteit kunnen bieden, die uw website nodig heeft. Traffic Boost heeft al veel ervaringen met het bedenken en uitvoeren van verschillende  linkbuildingstrategieën. Naast de basisstrategieën, zijn dit ook innovatieve tactieken, samen met content creatie en het inzetten van social media.
 • Executie/Uitvoer
  Omdat wij kwaliteit en lange termijn relaties belangrijk vinden, voeren wij de online marketingstrategieën zo efficiënt mogelijk uit. Daarnaast hebben wij zeer creatieve, innovatieve en commerciële linkbuild specialisten binnen ons bedrijf, die hun werk ook echt leuk vinden. Ze beschikken over kennis en ervaring om zo goed in te kunnen spelen op uw behoeften.

Is uw interesse gewekt? Ziet u de toegevoegde waarde?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier. Natuurlijk kunt u ons ook telefonisch benaderen via telefoonnummer 085-4320179.